LIGE NU:

DBU: David Nielsen slipper

Disciplinærudvalget har afsluttet undersøgelser mod den danske fodboldspiller, David Nielsen. Udtalelser betragtes som miskrediterende for fodboldspillet men falder juridisk set for forældelsesfrist. Etisk Udvalg overtager behandling.

Disciplinærudvalget
DBUs ledelse bad i sidste måned organisationens Disciplinærudvalg indlede undersøgelser mod den danske fodboldspiller, David Nielsen, der i år har spillet for den norske klub, Strømgodset.

Baggrunden var de udtalelser og påstande, David Nielsen har fremsat i sin biografi, Sorte Svin, og tv-udsendelsen "LPS" på TV2.

- David Nielsens udtalelser i bogen og på tv er udtryk for umodenhed og nok alene med henblik på størst mulig medieopmærksomhed, men uden tvivl på et niveau, hvor spillet bringes i miskredit, forklarer formanden for DBUs Disciplinærudvalg, advokat Henrik Ravnild, og fortsætter:

- Rent juridisk står vi imidlertid overfor nogle udtalelser, der i forhold til en disciplinær behandling vurderes som forældede. Så for ikke at spilde unødvendige ressourcer på en mand, der ikke fortjener særlig meget mere opmærksomhed, vil vi ikke belaste vores system med sanktioner mod ham, som formentlig vil kunne afvises i en ankesag.

To års forældelsesfrist
DBU arbejder således med en forældelsesfrist for turneringssager, der ligger indenfor samme sæson og en to-års frist for visse sager, der har relation til kontraktfodboldforhold.

Ingen sag fra Disciplinærudvalget
Dermed bliver der formelt set ikke rejst en sag mod David Nielsen af Disciplinærudvalget, men det er ikke ensbetydende med, at hans udtalelser ikke får konsekvenser for ham fra fodboldforbundets side.

- Vi synes derimod, at der er passager i bogen og efterfølgende udtalelser, der er af principiel karakter. Derfor har vi bedt vores kolleger i Etisk Uvalg om at tage over fra den mere juridiske del til den mere moralske side af sagen, slutter Henrik Ravnild.

Etisk Udvalg ind i sagen
Mens Disciplinærudvalget normalt er instans for turneringssager, der direkte relaterer sig til de konkrete episoder i kampene, har Etisk Udvalg et mere overordnet ansvar for holdninger og tendenser i fodboldmiljøet. Udvalget har hidtil markeret sine holdninger via udtalelser og anbefalinger, men har også kompetence til at realitetsbehandle sager med et mere generelt etisk indhold.

Det er naturligvis specielt David Nielsen udtalelser om, at han også fremover kunne finde på at gå på banen med det formål at - for egen økonomisk vindings skyld - tabe en kamp med vilje, som Etisk Udvalg forventes at ville se nærmere på.

DBU's strafferamme
De to udvalg, hvis formænd også i dette tilfælde har været i kontakt, arbejder imidlertid med de samme sanktionsmuligheder, idet begge udvalg kan benytte strafferammen i DBUs Love paragraf 23.1.

Behandlingen af David Nielsens udtalelser har rent behandlingsmæssigt fortsat ikke nogen høj prioritet, idet David Nielsen aktuelt har kontrakt med OB, og derfor først vil være spilleberettiget for en dansk klub efter nytår, og de danske turneringer først genoptages i marts måned næste år.

Spillede i Norge
David Nielsen har i den netop afsluttede sæson spillet på lejekontrakt i den norske klub, Strømgodset.

Etisk Udvalg mødes næste gang i januar måned.

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

lystfisker

Makrellen er tilbage i Limfjorden

Nordjyllands beredskab brand 112 genrebillede

Tændt opvaskemaskine startede brand i villa

Karoline Sørensen, Thisted Svømmeklub

play Så skal den sidste nordjyske OL-deltager i aktion: Kan du gætte, hvem det er?

25_seconds

play Forsikringssagerne vælter ind efter skybrud: - Det er fuldstændig uoverskueligt det her

Til forsiden

Til forsiden