DBU skubber evaluering af skandalekamp

Der var ballade til kampen mellem FCK og AaB. Men DBU udskyder nu evalueringen. Foto: TV2/Nord

Først 25. marts behandler DBU's disciplinærudvalg sagen mod FCK og AaB. DBU revser sig selv og laver register.

Den seneste uge har den skandaleramte forårspremiere i Superligaen fyldt en hel del i det danske fodboldmiljø, og sagen får ingen afslutning lige med det samme.

Dansk Boldspil-Union (DBU) meddeler fredag, at disciplinærudvalget først vil evaluere sagen mod de to klubber FCK og AaB på et møde 25. marts.

- Sager af væsentlig interesse for os og vores interessenter foretrækker vi at drøfte ved fysiske møder.

Idet den aktuelle sag fra Aalborg i søndags hverken er presserende eller har opsættende virkning, er det fordelagtigt at få den drøftet på vores allerede planlagte møde, siger formanden for DBU's Disciplinærudvalg, Jens Hjortskov i en pressemeddelelse.
Ugen efter får først parterne og senere offentligheden besked om, hvad disciplinærudvalget er kommet frem til.

DBU's turneringsafdeling revser sig selv for en uacceptabel sagsbehandling i forbindelse med en række sager fra indeværende sæson, hvoraf urolighederne i Aalborg var den seneste.

Turneringschef Peter Ebbesen erkender blankt, at den endnu ikke afsluttede sagsbehandling af de i alt fem disciplinærsager, hvoraf de to involverer FC Københavns udekampe, er uacceptabel, og at de vil blive afsluttet senest fredag den 16. marts.

- Jeg vil som afdelingschef påtage mig det ledelsesmæssige ansvar for alle de udeståender, vi har på denne front.

Der er tale om en uacceptabel forretningsførelse overfor såvel klubberne som disciplinærudvalget fra den pågældende medarbejders side, påpeger Peter Ebbesen og understreger:

- Der er tale om kendelser, som selvfølgelig skulle have været ekspederet langt hurtigere efter de pågældende episoder. Det lever slet ikke op til den kvalitet og det serviceniveau, vi stiller til os selv, og som klubberne og udvalget kan forvente fra vores afdeling.

Peter Ebbesen har selv overtaget ansvaret for færdiggørelsen af de udestående sager.

I kølvandet på skandalekampen i Aalborg melder DBU nu ud, at man arbejder på et nyt register, hvor alle afsluttede og igangværende disciplinærsager vil fremgå, så alle interessenter kan følge med og orientere sig.

Registret forventes implementeret til sæsonstarten 2012/2013.

Forsiden lige nu