DCU: "Michael Rasmussen bliver ikke nogen helt"

Formanden for Danmarks Cykle Union slår fast, at Michael Rasmussen ikke bliver nogen helt, selvom han forsøger at rode bod på doping misbruget efter dagens indrømmelser.

Michael Rasmussen indrømmede på et pressemøde klokken 14.00 i dag, at han i 12 år har taget doping. Mere specifikt har han benyttet sig af EPO, væksthormoner, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner.

- Det her er igen et bevis på, at man lige så godt kan lade være med at snyde, fordi sandheden kommer frem under alle omstændigheder, siger formand for Danmarks Cykle Union, Niels Sørensen til TV2/NORD.

Men selvom han nu bekender sine synder og melder sig under fanerne i kampen mod doping, så skal han ikke regne med at blive udråbt som en helt i cykelverdenen, fastslår Niels Sørensen.

- Jeg synes det er fint, at han nu har indledt et samarbejde med dopingmyndighederne, men jeg synes ikke det gør hans gerninger legitime af den grund. Michael Rasmussen bliver ikke nogen helt af det, fordi faktum er, at han har snydt i 12 år, siger Niels Sørensen.

Michael Rasmussen valgte i samme ombæring at indstille sin karriere med øjeblikkelig virkning.