LIGE NU:

De borgerlige vil også hæve skatten

Efter et par dages tavshed afleverede de borgerlige partier i Mariagerfjord i dag deres fælles budgetforslag. De vil hæve skatten med 0,3 procent - 0,1 procent mindre end flertallet.

0,4 eller 0,3 procent i skattestigning. Det var de marginaler, der fik de to fløje i Mariagerfjord byråd til at gå hver til sit tirsdag eftermiddag.

- Vi har strakt os, så langt vi kunne, altså til 0,3 procent mere i skat. Flertallets krav virkede på os, som et ultimatum, siger Carsten Brandt fra Venstre, der i dag afleverede de borgerliges forslag til budget for 2008.

De borgerlige vil ikke røre Bie-centeret i Hobro. De to væresteder i Arden og Hadsund skal fungere for halvdelen af de penge de har i dag - og så vil de borgerlige sørge for at kassebeholdningen stiger.

- Vi vil have en puffer i økonomien, så vi altid har 2000 kroner i kassen for hver af vores borgere. Det mål når vi 2012, hvis vi følger vores budgetforslag, siger Carsten Brandt.

Borgmester Hans Christian Maarup var positiv overrasket over de borgerliges budgetforslag.

- Jeg er fortrøstningsfuld. De hurdler vi fornemmede der var i tirsdags ser ud til at være ryddet af vejen, så måske kan vi stadig få et bredt forlig, siger den socialdemokratiske borgmester.