De fede nordjyder

Nordjylland har Danmarks højeste gennemsnit af fede danskere og er også det sted, flest danskere springer morgenmaden over

<b>Ingen morgenmad</b>
Næsten en fjerdel af os springer morgenmaden over. Især unge dropper dagens første måltid, viser en undersøgelse blandt 2000 repræsentative danskere, som månedsmagasinet Samvirke har lavet.

På en almindelig hverdag har 76 procent spist morgenmad. 23 procent har sprunget morgenmaden over.

Morgenmad får appetitten til at fungere hele dagen, så vi spiser mindre fedt og færre kalorier. Undersøgelser viser, at overvægt og manglende morgenmad hænger tæt sammen, og det bekræftes af undersøgelsen.

<b>De fede nordjyder</b>
Nordjylland har et af landets højeste gennemsnit af fede danskere med et BMI over 30, har Statens Institut for Folkesundhed påvist. Samvirkes tal viser, at i Nordjylland spiser 71 procent morgenmad. Adskillige procentpoint under landsgennemsnittet på 76 procent.

<b>Spis mindre om aftenen</b>
Ernæringsekspert Per Brændgaard har rådgivet og undervist mange overvægtige, der vågner uden sult, fordi de har spist for meget om aftenen. Han råder til at vi vækker vores morgensult ved at spise mindre aftenen før.

- Lad være med at spise mere, når du ikke længere er sulten. Tag små skåle med slik ind til tv¹et i stedet en stor pose. Skær lidt ned på lækkerierne dag for dag. Måske bliver du en dag så sulten om morgenen, at du får lyst til at spise morgenmad, siger Per Brændgaard.

Mest tro mod deres morgenmad er de 60-74-årige.
92 procent af dem sætter sig til morgenbordet, viser Samvirkes tal. I den modsatte ende af aldersskalaen er morgenmad på vej ud.
Hele 33 procent af de 15 - 29-årige springer morgenmaden over.

Forsiden lige nu