LIGE NU:

De overhørte blev hørt

Unge fra udsatte områder i Aalborg fik mulighed for at sige deres mening og få indflydelse på deres lokalområde i De Overhørtes Parlament.

De Overhørtes Parlament er arrangeret af Ny-Dansk Ungdomsråd, som har inviteret unge fra udsatte boligområder i Danmark til en række møder, hvor de unge selv fik lov at sætte ord på, hvilke problemer og udfordringer, de oplever i deres område. Og ikke mindst komme med ideer til, hvordan det kan blive bedre at være ung i de udsatte områder.

I Aalborg mødtes en flok af de unge, som måske normalt føler sig overhørt, for at give de lokale politikere konkrete bud på, hvordan livet i Aalborgs udsatte områder kan blive lettere.

De unge foreslog blandt andet, at der skal oprettes flere praktikpladser, og at den offentlige transport skal forbedres i de udsatte områder.

- Hvis politikerne tager nogle af de her ting til sig, tror jeg også på at det kan løse en del af problemerne, siger Beston Said Hussaini, som var en af de unge, der deltog i mødet.

De Overhørtes Parlament bliver også holdt i Vollsmose (Odense), Gellerupparken (Aarhus), Stengårdsvej (Esbjerg), Tingbjerg (KBH), Blågårds Plads (KBH) og Nørremarken (Vejle).

Når der er holdt møder alle steder, bliver de vigtigste forslag samlet og taget med til et møde på Christiansborg.