LIGE NU:

De radikale beder Jelved om at holde mund

Efter flere dages offensiv med politiske budskaber, har de radikale besluttet, at Marianne skal tie.

Forhandlingerne om en ny regering foregår i så anspændt et klima, at ledelserne hos de radikale og SF ser sig nødsaget til at lukke munden på både Marianne Jelved og partisoldaterne i SF's bagland.

Det skriver Politiken onsdag.

Hos de radikale har Marianne Jelved ellers de senere dage besvaret alle pressehenvendelser og udtalt sig om partiets position på nøgleområder som dagpenge og betalingsringen. Men nu er det slut:

- Nu er der truffet en beslutning om, at det er nok, så der er mulighed for at komme videre i forhandlingerne, siger Marianne Jelved til Politiken.

Ifølge Politikens oplysninger har der hos Socialdemokraterne og SF været stigende irritation over, at Jelved i modsætning til de to røde partier de seneste dage har givet flere interview om de emner, der ligger på forhandlingsbordet. Det har været med til at skabe billedet af vanskelige forhandlinger og udstillet Helle Thorning-Schmidts vanskeligheder med at få parterne til at enes.

Kampen for at bevare roen i forhandlingslokalet har også sat sit tydelige præg på SF. I en mail til baglandet giver partiets ledelse partisoldaterne besked på ikke at diskutere partiets tilbagegang i medierne. SF'erne må heller ikke udtale sig om de aktuelle forhandlinger.

Mailen er sendt af landssekretær Turid Leirvoll på vegne af partiets ledelse, der tæller formand Villy Søvndal, gruppeformand Ole Sohn og næstformand Thor Möger. De skriver, at Socialdemokraterne, SF og de radikale har aftalt, at ingen af partierne bruger pressen som en del i forhandlingsspillet.