10:12

1 af 2

- De så aldrig rigtig mig som deres barn

Der findes mange forskellige organisationer, der hjælper unge, som har haft problemer i deres opvækst. I en ny serie kigger vi nærmere på nogle af organisationerne, og snakker med dem, der har fået hjælp. I første afsnit møder vi Cindy Petersen, der er blevet anbragt ved en plejefamilie som spæd og organisationen Baglandet, som har hjulpet hende.

Da Cindy Petersen var et halvt år gammel, blev hun anbragt ved en plejefamilie, fordi begge hendes forældre er psykisk syge. Men det er ikke kun gode minder, som Cindy har fra sin barndom. Plejeforældrene tog aldrig rigtig Cindy til sig, og det gjorde hendes opvækst hård.

- Den her plejefamilie holdt af mig og havde følelser for mig, men ikke på samme måde, som jeg havde for dem. De havde et plejebarn, som min plejemor altid sagde, fordi så kunne hun gå hjemme og tage sig af sine egne børn. Det var bare ikke så optimalt for mig, fordi jeg var så lille, så jeg knyttede mig til dem og så dem som en mor og far. De så aldrig rigtig mig som det samme, fortæller Cindy.

Igennem sin opvækst har Cindy følt sig svigtet af plejefamilien flere gange, og som 17-årige valgte hun at flytte hjemmefra, da hun ikke kunne holde til at bo ved plejeforældrene længere. Efter nogle år som udeboende flyttede hun fra Sjælland, hvor hun er vokset op, til Aalborg. Efter et par år i Aalborg opsøgte hun Baglandet og fik hjælp.

Baglandet har hjulpet Cindy videre i livet, og hun er nu gået i gang med en videregående uddannelse. Hun kommet stadigvæk i Baglandet, og har nu også overskud til at hjælpe andre anbragte børn.

Hør mere af Cindys historie i aften i Nordjylland LIVE klokken 19.30