Dement mand sat i detentionen

Foto: Daniel Mikkelsen

En dement mand blev anbragt i detentionen, da han i flere timer var i politiets varetægt, mens man ledte efter et sted, hvor han kunne få psykiatrisk hjælp.

64-årige Evald Vinfeldt Nielsen er voldsomt ramt af alzheimer. Han har intet sprog, og han er angst for at blive lukket inde.

Trods det blev han låst inde i en detentionscelle, efter han den 20. januar gik amok i hans bolig på Gug Plejehjem.

Den oprørte demente mand blev hentet af politiet klokken halv fem på Gug Plejehjem og kørt til Aalborg Politistation. Ifølge politiet forlod han detentionen igen omkring klokken 18.00 efter en time bag lås og slå. 

Men først tre timer senere bliver Evald Vinfeldt Nielsen afleveret på det psykiatriske sygehus i Brønderslev blot 35 kilometer væk.

Hanne Vinfeldt Jensen, der er Evald Vinfeldt Nielsens søster, tror ikke på, at hendes bror kun har været i detentionen i en enkelt time.

- De forklaringer jeg har fået, de er misvisende og usande. Og der er ikke noget, der hænger sammen der, siger Hanne Vinfeldt Nielsen.

Evald Nielsen ankommer først til Psykiatrisk Sygehus i Brønderslev ved 21-tiden efter fire og en halv time i politiets varetægt.

Regionsrådspolitiker Marian Geller (V) vil nu have kigget på reglerne for disse indlæggelser, så Evald Nielsens historie ikke gentager sig.

- Det er nogle systemer, der skal finde ud af at spille sammen på en smidigere måde, og så mangler vi altså også noget lovgivning, der gør det lettere at være smidig, siger Regionsrådspolitikeren.

Men for Evald Nielsens søster, er skaden sket. Hanne Vinfeldt Jensen er ikke tilfreds med den forklaring, hun har fået af Nordjyllands Politi, og hun klager derfor nu til Rigspolitiet.

Forsiden lige nu