LIGE NU:

Demonstration mod lukkedage

Fire væresteder for sindslidende i Jammerbugt Kommune i fare for at blive ramt af lukkedage. I eftermiddag mødte brugerne op foran rådhuset for at protestere

Den 47-årige førtidspensionist Hanne Bennicke, der lider af angst og depressioner, er stam-bruger af det socialpsykiatriske værested Syrenen i Brovst.

- Jeg kommer på Syrenen hver dag, og kan ikke holde tilværelsen ud uden den støtte jeg får fra de andre brugere og de ansatte. Hvis værestedet lukker to ud af fem dage som socialforvaltningen har foreslået det, bliver jeg fuldstændig isoleret på lukkedagene, siger Hanne Bennicke til TV2/NORD.

Forslaget kommer fordi Jammerbugt Kommune skal spare en million kroner på det socialpsykiatriske område. Det fik omkkring 30 brugere til at demonstrere tirsdag eftermiddag ved rådhuset i Brovst - lige inden et socialudvalgsmøde.

- Jeg er heller ikke lun på forslaget om lukkedage på værestederne, så jeg håber, at forvaltningen kan komme med et bud på alternative spareforslag, siger den socialdemokratiske socialudvalgsformand Eva Rytter Andersen.