LIGE NU:

Demonstrationer i Frederikshavn

Social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter fra Skagen nedlagde i dag arbejdet i protest over løn og arbejdsvilkår.

Skagboerne sympatiserede med kollegerne på landsplan, men de var samtidig ude i et andet ærinde; de demonstrerede, at der er forskel på lønnen for det samme arbejde i samme kommune.
Stedtillæggene for plejepersonalet i Skagen, der i dag hører under Frederikshavn Kommune, er lavere end det tillæg, tilsvarende personale i resten af kommunen får.
Omkring 60 skagboer havde taget turen til borgmester Erik Sørensen (Soc.dem.) med krav om højere løn i form af tillæg her og nu. Dels et højere stedtillæg og dels et fastholdelsestillæg. Sidstnævnte har enkelte kommuner, Allerød og Ishøj, bevilliget plejepersonalet. Det, mener personalet fra Frederikshavn Kommune, også skal tilkomme dem.
- Hvis de skal have 1000 kroner mere om måneden, så kommer andre gode medarbejdere og kræver det samme. Det har vi slet ikke penge til. Der ud over er det en glidebane at komme ind på. Vi har overenskomst forhandlingerne til at forhandle løn, og det er den rigtige måde at gøre det på, siger borgmester Erik Sørensen (Soc.dem.), Frederikshavn Kommune.
Han erkender dog, at der måske er nogle juridiske personalemæssige vilkår for specielt de ansatte i Skagen som gør, at stedtillæggene ikke er som de skal være.
- Det må vi se på, lyder det fra borgmesteren.

Mens demonstranterne fra Skagen nedlagde arbejdet i 24 timer, så fortsatte kollegerne i resten af kommunen arbejdet. De valgte en demonstration efter arbejdstid for at gøre opmærksom på, at de kræver mere i løn, flere fuldtidsstillinger og flere kolleger til plejeområdet.