LIGE NU:

Demonstrerer mod sparekatalog

Danmarks Lærerforening (DLF) varsler demonstrationer, når Frederikshavn Kommune i næste uge skal første behandle budgetforslaget for 2012.

Det er planlagte besparelser på folkeskolerne i Frederikshavn, der får Danmarks Læreforening (DLF) på barrikaderne.  I følge Administrationens sparekatalog er der blandt andet forslag om nedlæggelse af Gærum skole og Ravnshøj skole.

De udsigter har fået lærerforeningen til at sende et åbent brev til byrådet i Frederikshavn Kommune, hvor de beskriver deres bekymring. Samtidig er der varslet demonstrationer foran Frederikshavn Rådhus onsdag den 21. september klokken 18.00, hvor byrådet skal behandle budgettet første gang.

Ifølge TV2/Nords oplysninger er gruppeformændene for de politiske partier tirsdag aften samlet til møde med borgmester Lars Møller (V), men her diskuteres der ikke skolelukninger, da de i følge TV2/Nords oplysninger ikke er en del af det forslag, som borgmesteren har udarbejdet.

Eventuelle skolelukninger bliver afvist af formanden for Børne- og Ungeudvalget, Paul Rode Andersen (SF).

- SF har ikke til sinds at lukke skoler. Vi har lukket skoler nok, siger Paul Rode Andersen.

Frederikshavn Kommune lukkede sidste år tre skoler i Frederikshavn og en i Skagen. Alt i alt skal Frederikshavn Kommune spare 200 millioner kroner på næste års budget.

Den socialdemokratiske gruppe vil hæve kommuneskatten med en procent, for at afhjælpe nogle af besparelserne.

- En skattestigning er nødvendig, ellers vil kommunen falde helt fra hinanden, siger Erik Sørensen (Soc.Dem.)

En skattestigning på en procent svarer til 82 millioner kroner ekstra i kassen, men da regeringen ikke tillader skattestigninger, så skal kommunerne betale en bod. De skal aflevere 75 procent af skattestigningen, hvis kommunerne samlet set ikke kan holde skatterne i ro.