Sparekassen Farsø er fusioneret med Den Jyske Sparekasse.

Den Jyske Sparekasse under pres

Sparekassen Farsø, der kort efter nytår fusionerede med Den Jyske Sparekasse, er så økonomisk pressede, at kunder og investorer skal holde et vågent øje med dem.

Udmeldingen kommer fra Niro Invest, de er har lavet en risikoanalyse af samtlige pengeinstitutter i Danmark.

Niro Invest har analyseret 91 danske pengeinstituter. 19 af dem er så pressede at analysefirmaet anfaler kunderne at holde et vågent øje med dem. I farezonen er blandt andre Sparekassen Farsø der ligger på 88. plads i riskoanalysen og Den Jyske Sparekasse, der på på en 82. plads. De to pengeinstituter fusionerede kort efter nytår.

- Det er svært at se den store fordel i, at de usunde banker slår sig sammen. De risikerer i den sidste ende bare at stå med endnu større udfordringer, fordi en fusion flytter ledelsesfokus væk fra fra bansken akutte økonomiske udfordringer, siger Nicolas Rohde fra Niro Invest til Børsen.

De seks pengeinstitutter, der lå nederst i Niros risikoanlyse i 2009 og 2010 er i dag enten fusioneret med andre banker eller er overtaget af Finansiel Stabilitet, som er statens skraldeselskab for krakkede banker.

I analysen bliver pengeinstuterne målt på kapitaldækning, branchekoncentration, nedskrivninger, rentabilitet, forretningsudvikling, udlånsvækst og indtjening.