LIGE NU:

Den Kongelige Balletskole siger ok til Ballet Nord

Ballet Nord i Hjørring er blevet blåstemplet som talentcenter for Det Kongelige Teaters Balletskole. Dermed bliver det endnu lettere for drenge og piger rundt om i det nordjyske at prøve kræfter med en karriere som balletdanser på Det Kongelige Teater.

I denne uge er Ballet Nord i Hjørring blevet blåstemplet som en skole, der skal fungerer som talentcentre for Den Kongelige Ballet. Det betyder, at skolen er fundet egnet til at varetage arbejdet med at træne særligt talentfulde børn frem til 6. klassetrin i klassiske ballettrin med henblik på en mulig optagelse på Det Kongelige Teaters Balletskole og dermed - i sidste ende - muligheden for at blive balletdanser ved et af verdens mest prestigefulde balletkompagnier.

- Det er mig meget magtpåliggende at finde de bedste talenter i landet lige meget om de bor i Skagen eller Gedser. Derfor er blåstemplingen af balletskolen et meget vigtigt skridt på vejen mod at komme ud i alle kroge af landet, så vi kan finde morgendagens solodansere til Den Kongelige Ballet, siger Forstander ved Det Kongelige Teaters Balletskole, Niels Balle.

Samarbejdet mellem Ballet Nord og Det Kongelige Teaters Balletskole løber i første omgang et år. Allerede i begyndelsen af juni tager forstander Niels Balle på besøg for at udvælge elever til talentholdet, som får særlig undervisning i klassisk ballet det kommende år. Efter første afsluttede skoleår skal de til optagelsesprøve igen for at forblive på talentholdet.