Den nordjyske ledighed stiger

Ledigheden i Nordjylland er steget med 1.200 personer siden april. I april er tallet oppe på 12.000 personer.

I marts var tallet for nordjyske ledige 11.200, mens det nu er oppe på 12.00 personer. Det er en konsekvens af den struktur i erhvervet, der er i Nordjylland. Dermed bliver ledighedstallene også først rigtigt spændende, når vi går ind i sommermånederne.

- Vi har jo normalt et stort sæsonudsving på grund af, at vi satser på fiskeriarbejde og turisme i regionen, siger beskæftigelsesregionsdirektør Karsten Simensen, der håber, at Nordjylland vil ramme samme niveau som tidligere.

Han fortæller desuden, at der byggebranchen har stabiliseret sig igen - og på et tilfredsstillende niveau.

- Vi kan fornemme langt mere optimisme nu. Førhen blev mange skræmt af krisen, men folk har fået lidt mere mod på nybyggeri, ikke mindst på grund af boligpakken, siger Karsten Simensen.

Der er dog stadig masser af udfordringer for Beskæftigelsesregion Nordjylland. Et af de områder, der skal sættes hårdt ind på, er hos de ufaglærte unge, der går ledige.

- Vi følger det område tæt, for hvis de unge dropper ud af skolen og ikke kan få arbejde, så kan det godt være nogle af dem, der kan blive hængende i ledigheden, siger Karsten Simensen, der dog fortæller, at det stigende antal ufaglærte, ledige unge er godt for uddannelsesinstitutionerne, der kan mærke en større interesse for tiden.

Forsiden lige nu