LIGE NU:

Den stejle kurve fortsætter: Salget af sommerhusgrunde stiger med 122 procent

I de seneste fem måneder er der solgt lige så mange sommerhusgrunde som i hele 2018, og denne markante stigning kan mærkes i Jammerbugt Kommune.

I perioden maj til september er salget af sommerhusgrunde steget med 122 procent i Nordjylland sammenlignet med samme periode sidste år, hvilket har betydet mere end en fordobling i antallet af solgte grunde. Og faktisk har det betydet, at der på blot fem måneder er solgt lige så mange sommerhusgrunde, som i hele 2018, oplyser Boligsiden i en pressemeddelelse.

- Da interessen for sommerhuse eksploderede i foråret, tvang det udbuddet ned, og konkurrencen om sommerhusene op. Det har fået køberne til at tænke alternativt. Flere køber helårshuse og bruger som sommerhuse ved hjælp af flexboligordningen. Vi har også set, at nogle købere slækker på deres krav til beliggenhed, og det har styrket salget i nogle af de sommerhusområder, vi ikke så tit hører om. Og så ser vi altså et sandt boom i antallet af købere, der vil bygge sommerhus selv, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Udvikling i salget af sommerhusgrunde i perioden maj til september 2020 sammenlignet med samme periode i 2019

Hos EDC i Blokhus har man også sagtens kunnet mærke den stigende interesse.

- Der har været godt flow i salget i år, fortæller ejendomsmægler Jonas Lassen

Gennem den seneste tid er der udstykket en del nye sommerhusgrunde i Jammerbugt Kommune for, at det har været muligt at følge med efterspørgslen, og også de er gået som varmt brød.

- Nogle af de særligt gode områder, hvor der er blevet bygget en del, er der ikke rigtigt nogle grunde til salg. Så selvom der er blevet udstykket mange nye grunde, er der også blevet solgt mange, fortæller Jonas Lassen til TV2 Nord.

Saltum og Blokhus trækker købere til

Nordjylland er eftertragtet, når det kommer til både køb og leje af sommerhus. Og vestkysten især, trækker folk til. Det mærker man også hos EDC i Blokhus, hvor det særligt er i områderne Saltum og Blokhus, interessen for både køb af sommerhuse og sommerhusgrunde er stor.

- Der er færre grunde til salg i områderne, og man får en højere pris, det er klart. Udbud og efterspørgsel hænger jo sammen, lyder det fra Jonas Lassen.

Hele tre regioner har oplevet en stigning på mere end 100 procent. Antallet af solgte sommerhuse er dermed mere end fordoblet i perioden maj til september sammenlignet med samme periode sidste år. 

Allerede tilbage i august kunne man melde om et boom i interessen for sommerhusgrundene. Siden da er interessen blot taget til.

Se indslaget i videoen nedenfor.

Interessen for selv at bygge sommerhus er stor, og antallet af sommerhusgrunde solgt i Nordjylland er fordoblet, viser tal fra Boligsiden.
Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

60_percent

play Nordjylland får ny naturnationalpark

Person reddet op

play Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

Til forsiden

Til forsiden