LIGE NU:

Den svære kunst at gentage en succes

AaB skal søndag forsøge at følge op på det flotte 0-0-resultat mod Celtic, når mestrene søndag besøger FC København i Parken. Nordjyderne har skuffet i SAS Ligaen.

Fra én storkamp og videre til en ny. Sådan er tilværelsen i øjeblikket for de danske fodboldmestre, AaB, som onsdag skabte en lille sensation i Champions Leagues gruppe E ved at spille 0-0 ude mod skotske Celtic.

Søndag venter FC København i Parken, og presset på AaB er stort for at levere en ny stor præstation. Mestrene er nemlig kommet aldeles skævt af sted i denne sæsons SAS Liga og har blot hentet syv point for samme antal kampe, 11 point færre end førende OB. Og det går ikke i længden at præstere godt i Europa og forsømme den hjemlige liga, erkender en af holdets nøglespillere.

- Vi skal spille med den samme indstilling og gejst som mod Celtic. Vi er meget skuffede over, at vi ikke har fået flere point i SAS Ligaen. Nu har vi en kamp mod FCK på søndag, og det er altid en fornøjelse at spille i Parken. Selvfølgelig er der forskel på at spille Champions League på Celtic Park og så Parken, men det er måske den største kamp, vi kan spille i Danmark, siger AaB's anfører, Thomas Augustinussen.

I sidste sæson formåede AaB efter en dårlig sæsonstart at hente mange point i SAS Ligaen, selv om holdet var med i gruppespillet af Uefa Cuppen. Den disciplin skal nordjyderne i gang med igen i år, hvor det europæiske eventyr har kostet på pointkontoen i SAS Ligaen.

- Sidste år havde vi meget kontinuitet i truppen, så vi spillede med stort set den samme trup uge efter uge. I år har vi haft mange små skader, og vi har haft nogle karantæner, så vi har ikke været så stabile. I nogle kampe har vi været lidt uheldige, i andre kampe har vi været dårlige. Vi skal levere et meget højere bundniveau, vurderer Thomas Augustinussen.

Midterforsvareren Michael Jakobsen peger på, at de mange særlige faktorer omkring Champions League har gjort, at spillerne har været ekstra opsatte til disse kampe, mens det nogle gange har knebet i SAS Ligaen.

- Det er selvfølgelig skidt, at det er sådan, men vi har haft lidt svært ved at præstere alle sammen på samme tid, siger Michael Jakobsen.

Han mener, at netop kampen i Glasgow vil være en lærerig erfaring for AaB'erne, når de søndag træder ind på græstæppet i Parken.

- Vi skal levere noget af det samme som mod Celtic, så kan vi også få point mod FCK. Kampen mod Celtic er et fint udgangspunkt før FCK-kampen, for dér kommer vi også til at være under pres. Og det er vigtigt, at vi viser god moral, siger Michael Jakobsen.
/ritzau/

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Blomsterbutik

Hvorfor må blomsterbutikker og Normal holde åbent, når Flying Tiger skal være lukket?

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Til forsiden

Til forsiden