Foto: Steffen Ortmann / Ritzau Scanpix

Der er gang i hjulene: Byggebranchen tog 22 procent flere lærlinge i 2017.

Positive vinder blæser over byggebranchen, og det betyder, at langt flere elever end tidligere får en praktikplads.

Antallet af lærlinge i byggebranchen stiger i Nordjylland. I 2017 fik næsten 22 procent flere lærlinge en praktikplads, end det var tilfældet i 2016. Det viser Undervisningsministeriets nyeste tal.

Tallene glæder Henrik Holm, der er formand for Dansk Byggeri i Nordjylland. Ifølge ham viser tallene, at byggebranchen er på rette vej:

- Det er godt for branchen, for lærlingene og for virksomhederne. Branchen generelt har meget at lave, så virksomhederne skal bruge nogle flere hænder, siger han.

Særligt i tømrerfaget går det godt. Her fik 90 flere elever en praktikplads i 2017 sammenlignet med 2016. Og den udvikling håber Dansk Byggeri kan fortsætte.

- Vi gør meget for at skabe opmærksomhed om erhvervsuddannelserne, og jeg forventer, at fremgangen fortsætter i 2018, siger Louise Pihl, der er underdirektør i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Virksomhederne er klar over, at vi skal have sat turbo på at uddanne fremtidens arbejdskraft i en periode som denne, hvor det går godt. Og tallene er bevis på, at vi er på rette vej.