Der er godt gang i erhvervslivet i Nordjylland. Der er skabt flere job end der er forsvundet, og flere steder mangler der ligefrem arbejdskraft. Foto: TV2/Nord

Der er godt gang i hjulene

Det ser ikke så dystert ud for det nordjyske erhvervsliv. Der er flere steder skabt flere arbejdspladser, end vi har mistet.

Arbejdsløshed, virksomhedslukninger og krise i erhvervslivet. Den slags snak kan man godt pakke lidt væk i Nordjylland. En ny analyse fra Danske Regioner viser, at Nordjylland har skabt flere arbejdspladser, end der er forsvundet, de sidste fem år.

Det er ikke kun Aalborg, der trækker udviklingen. Også Thisted, Hjørring, Frederikshavn og Mariagerfjord Kommune har flere arbejdspladser end for fem år siden.

I løbet af de seneste tre år er der forsvundet 16.000 nordjyske arbejdspladser, men til gengæld er der skabt 17.000 nye. Nogle steder er der så godt gang i erhvervslivet, at der bliver mangel på især faglært arbejdskraft.

Det lyder jo godt alt sammen, men er der mon stadig udfordringer? Det ser vi nærmere på i onsdagens Nordjylland LIVE, hvor vi fortsætter temaet om fremtidens Nordjylland og spørger: Hvad nu, Nordjylland?