02:20

Der er mangel på hospitalsklovne i Nordjylland

00:57

1 af 2

Der mangler hospitalsklovne

Landets børneafdelinger efterspørger i stigende grad hospitalsklovne. Især i region Nordjylland er der mangel.

Danske Hospitalsklovne oplever en øget efterspørgsel fra børneafdelingerne på hospitalsklovne. Klovne, der kan gøre en positiv forskel for børn på landets børneafdelinger.

Men der er mangel på hospitalsklovne - specielt i Nordjylland er der mangel.  Danske Hospitalsklovne er derfor på udkig efter nye talenter og tilbyder pladser på den professionelle hospitalsklovneuddannelse.

- Vi vil gerne kunne tilbyde alle indlagte børn et møde med en hospitalsklovn, og vi gør vores bedste for at følge med. Men efterspørgslen fra hospitalerne er stor. Derfor vil jeg gerne opfordre talentfulde aspiranter fra de nordlige og sydlige dele af Danmark om at søge ind på uddannelsen til hospitalsklovn,  siger Kenneth Øhrberg, direktør i Danske Hospitalsklovne.

I øjeblikket er der 37 hospitalsklovne og otte under uddannelse. De kommer rundt på 27 forskellige hospitaler, og de har derfor travlt. Der er således ingen faste på hospitalerne i Nordjylland - de hospitalsklovne, der er der, kommer fra Aarhus.

- Vi er med, når der for eksempel skal lægges drop eller tages blodprøve. Selvom der er en klovn med på stuen, bliver alt gjort 100 procent ordentligt. Vi går ikke i vejen eller forvirrer personalet. Situationsfornemmelse er en af vores vigtigste kompetencer. Vores rolle er at være barnets ven og allierede, siger hospitalsklovnen Trudi alias Gitte Møller Madsen.

Uddannelsen tager halvandet år og er en mesterlæreruddannelse.