Foto: Tv2nord.dk

Designermøbler for 1.1 mio. kr stjålet

Det er en af de helt tunge sager, der mandag formiddag kommer for retten, når tre mænd på henholdsvis 21,24 og 27 år skal forklare sig i forhold til indbrud af designermøbler til en værdi af i alt 1.1 millioner kroner.

De tre tiltalte er alle tidligere kendt skyldige og dømt i byretten, men sagen er anket, og nu skal Landsretten i Aalborg tage stilling til de mange indbrudssager samt enkelte voldssager.

Tilbage i februar menes de tre at stå bag indbrud i en villa i Svenstrup, hvor de stjal lampen "Koglen". Den har en værdi af 46.000 kroner. Kort derefter, mener anklagemyndigheden, har de tre stjålet designermøbler og lamper i en villa i Vester Hassing til en samlet værdi af 310.000 kroner.

De tre er sigtet for en stribe af lignende indbrud, der alt i alt beløber sig op på en værdi af 1.1 million kroner.

De er gået målrettet efter designermøbler og er tilsyneladende kommet frem til velegnede steder at begå indbrud ved at studere tilsalg-annoncer.

Ifølge anklagemyndigheden er alle tyvekoster opmagasineret i Rærup, indtil de kunne afsættes til købere. Politiet ransagede stedet og flere hjem i marts sidste år.

Den 21-årige og den 27-årige er desuden tiltalt for vold, idet de skulle have tærsket en mand og truet ham ved at holde en skruetrækker op mod halsen til at oplyse hvor to andre personer, som de mistænkte for at stå bag tyveri af nogle af tyvekosterne fra lageret i Rærup. De to mænd truede efterfølgende tre andre med dummebøder.

De tre mænd, der mandag skal have deres sag afprøvet i Landsretten, blev tilbage i januar idømt henholdsvis tre og et halvt års fængsel, et års fængsel og to års fængsel. De har anket dommene til frifindelse, mens anklagemyndigheden går efter en skærpet straf.