Foto: Publicity, Hub North.

Det Blå Danmark til regeringen: Nye anbefalinger til de maritime erhverv

Nordjylland er en stor spiller, når det gælder de maritime erhverv. Det Blå Danmark har lavet 11 anbefalinger til, hvordan Danmark kan forblive i en stærk position.

Det er svært at følge med i udviklingen på verdensmarkedet for de maritime erhverv, hvor der er hård konkurrence. Nu har Det Blå Danmark udformet en række anbefalinger til regeringen, så Danmark - og Nordjylland - kan beholde den stærke position.  

Rapporten, Det Blå Danmark har udarbejdet, består af 11 hovedanbefalinger og 52 underanbefalinger, og erhvervsminister Brian Mikkelsen er begejstret for de nye anbefalinger, der skal hjælpe Danmark med at være konkurrencedygtige.

- Jeg synes, det er sindssygt gode forslag, som jeg vil arbejde videre med, for hvis vi skal stykre Det Blå Danmark, og det vil jeg, vi skal forkæle det blå danmark, så skal vi følge op på de anbefalinger, som jeg lige har fået præsenteret. Vi er en gammel søfartsstation, vi skal også være en søfartsstation i fremtiden, siger Erhvervsminister Brian Mikkelsen.

Et af de væsentligste punkter er ifølge Jesper Lok, der er en del af væksteamet i Det Blå Danmark, at ændre Danmarks rammevilkår, så regeringen får udnyttet Danmarks muligheder på bedste vis. Ved at udvide Danmarks rammevilkår og dermed også konkurrencedygtighed, mener Jesper Lok, at flere virksomheder får mulighed for på sigt at klare sig godt i udlandet, blandt andet havvindmøller der har stors succes globalt. 

Nu skal regeringen i gang med at lave en vækstplan for Det Blå Danmark.