LIGE NU:

Det er de voksnes ansvar når de unge fester!

Derfor indbyder Mariagerfjord Kommune nu forældre, politikere, politi, natteravnene og ikke mindst de lokale forretningsdrivende til borgermøder.

På borgermøderne skal det drøftes, hvordan man i fællesskab kan bevare et godt og trygt festmiljø for de unge i Mariagerfjord området.

Det er det såkaldte SSP-samarbejde - det står for Skole-Social-Politi - der står bag invitationen til borgermøderne.

Lederen af SSP Benthe Skou Nielsen fortæller i en pressemeddelelse:

- Vi inviterer til borgermøderne, fordi vi hvert år oplever, at forældre bliver usikre på det festmiljø, som de unge færdes i. Derfor vil vi gerne invitere både forældre og andre med interesse i dette område til at drøfte, hvad de forskellige parter kan gøre. Vi skal i fællesskab sikre og fastholde det forholdsvis uproblematiske festmiljø, som vi heldigvis har haft de seneste år.

- Selvfølgelig er det vigtigt, at forældrene påtager sig ansvaret for de unge, og de ting de unge får lov til. Men handelstand, kommune og andre borgere skal også støtte op om den indsats, som forældrene yder. Hvis et ungt menneske får et nej derhjemme til at drikke alkohol, så skal dette nej selvfølgelig bakkes op uden for hjemmet, så det slet ikke er muligt for de unge at købe alkohol, forklarer hun.

Møderne afholdes tirsdag den 25. marts.