LIGE NU:

Det går flyvende for Aalborg Lufthavn

Fremgang for provinslufthavnene viser, at de overtager mere af udenrigs- og chartertrafikken.

Det går flyvende for de tre største provinslufthavne i Jylland. De hugger passagerer fra Kastrup. Billund Lufthavn sætter ny passagerrekord, men det går også godt i de andre store jyske lufthavne i Aalborg og Århus.

Bortfald af passagerafgiften i år, skærpet konkurrence mellem flyselskaberne, generel større rejselyst og flere penge blandt folk er forklaringen på fremgangen.

Udviklingen viser, at provinslufthavnene har vundet kampen om passagererne på de europæiske ruter og på charter i forhold til lufthavnen i Kastrup. Her er fremgangen trods 21 millioner passagerer i år beskedne 2,5 procent.

Aalborg frem med 25 pct.

I Billund sætter provinsens største lufthavn i 2007 ny passagerrekord. Billund Lufthavn når i 2007 at betjene et godt stykke over 2,26 millioner passagerer, og det er en fremgang på omkring 20 procent.

I Aalborg er optimismen helt i top med en samlet passagerfremgang på 25 procent i år til 984.000. Heraf har de 763.000 passagerer brugt ruten til København.

Alene på indenrigstrafikken har lufthavnen det seneste år haft en fremgang på 20 procent, idet priserne undertiden sagtens kan konkurrere med DSBs togbilletter, og altid kan konkurrere på tiden.

Lufthavnschef William Blume siger, at der netop er investeret 60-70 millioner kroner i en udvidelse af lufthavnsterminalen med 2500 kvadratmeter.
/ritzau/