Det ser sort ud i skrotbranchen

SKATs målrettede arbejde for at finde frem til skrotsvindlere bærer frugt. SKAT Nordjylland har 25 sager, der har ført til krav om efterbetalinger på op mod ti millioner kroner.

Tre af sagerne er gå grove, at SKAT ikke har kunnet afgøre dem med bøde. De er derfor overdraget til Anklagemyndigheden, der nu overvejer retslige efterspil. Udover de 25 sager er der flere sager af endnu større omfang der ikke tæller med i opgørelsen. De behandles af en særlig enhed for økonomisk kriminalitet, og er endnu ikke afgjort.

Men det er ikke kun SKAT, der er blevet snydt.

- I 12 tilfælde har vi givet kommunerne besked om, at de har udbetalt overførselsindkomst til en person, der har haft indtægter ved salg af skrot. Afhængig af hvilken ydelse, der er modtaget, og hvor meget der er udeholdt, kan det også få meget store konsekvenser for disse personer, forklarer Kim T. Thomsen

SKAT Nordjylland påbegyndte jagten på skrotsvindlerne i 2007, og blev fra 2008 suppleret af en landsdækkende indsats. Arbejdet med den landsdækkende indsats har vist, at det ikke kun er i Nordjylland der handles ulovligt med skrot.

Forsiden lige nu