LIGE NU:

Det skal være slut med at gasse løs

Mariagerfjord Kommune starter en kampagne, som skal få folk til at slukke for deres bil i stedet for at lade den stå i tomgang.

Vinteren betyder morgener med isede ruder og kolde biler. Derfor lader mange bilister bilens motor køre et stykke tid for at få varmet bilen op. Men det er forbudt i mange kommuner. Og nu vil Mariagerfjord Kommune også have borgerne til at slukke bilen, når familie og venner skal hentes ved fx offentlig transport eller dagsinstitutioner.

I december måned kører kommunen derfor en kampagnen 'Tomgangskørsel - Sluk motoren!', der skal opfordre borgerne til at slukke deres bil.

Borgerne vil fremover blive mødt af skilte om tomgangskørsel på adskillige parkeringspladser i kommunen. Skiltene skal fange borgernes opmærksomhed og få dem til at tænke over, hvor skadeligt tomgangskørsel er for både miljøet, deres helbred og økonomi.

- Vi håber, at mange vil ændre en gammel vane med at lade motoren gå. Det vil være til gavn for os alle sammen. Vi får renere luft, mindre støj og så er der faktisk god økonomi i at dreje nøglen, når man alligevel holder stille, fastslår udvalgsformand i Mariagerfjord Kommune Preben Christensen.

I Mariagerfjord Kommune - og i mange andre kommuner - er det forbudt at lade en bil stå i tomgang. I Mariagerfjord Kommune siger reglerne fra 2009, at bilens motor ikke må være i gang i længere tid end nødvendigt og højst i 1 minut. Hvis man overtræder forskriften, kan man blive straffet med en bøde. Dog kan man se bort fra tidsfristen på 1 minut, hvis man holder i kø eller har brug for motorkraften til fx at læsse varer af eller komprimere affald.