02:31

1 af 2

Det spøger på Sæbygaard

Et kvindeligt genfærd viser sig efter midnat.

Jagten er gået ind på spøgelset fra Sæbygaard Slot. En mystisk kvindeskikkelse med sort kjole er oplevet i flere omgange vandrende rundt i slottes sale.

- Det man hører er en knirken fra en dør, og derefter sådan nogle listende skridt, der går gennem riddersalen, men henne ved de to stole, der standser spøgelset og dvæler ved de her gamle stole, og så defilerer personen videre gennem tårnværelset, og derinde er der muligvis begået en udåd, siger Hanne Salling fra Sæbygaards Venner.

Hun har skrevet et lille stykke, der udspiller sig på Sæbygaard Slot, og som ikke blot illustrerer slottets historie, men også kommer med tre kvalificerede bud på, hvem genfærdet kan være.

- Det kan være Pernille Oxe, der byggede Nordfløjen her. Hvis det er hende, så er hun meget fredelig. Så er der Karen Skeel, der havde sådan et hestebidsel. Hvis hun vågnede om natten og ville se, hvad hun kunne gøre, så kunne hun vække mændene med det her hestebidsel og få dem til at danse efter sin pibe.

- Og den sidste er så Elisabeth Bille, og hun er også en meget skrap dame, siger Hanne Salling, der med et glimt i øjet tilføjer, at hun er overbevist om, at det spørger på slottet.