LIGE NU:

DF vil ikke smide nordjyde ud af partiet

Kristoffer Hjort Storms kontroversielle tweet i forbindelse med lørdagens skudepisode i København er ikke udsmidningsgrund, mener næstformand.

Den nordjyske folketingskandidat og gruppeformand for Dansk Folkeparti i Region Nordjylland Kristoffer Hjort Storm kom lørdag i voldsom twittermodvind, da han som reaktion på skyderierne i København gav sin mening til kende på det sociale medie.

- Mine tanker går til de efterladte. Synes venstrefløjen og andre der har støttet islams indtog i Danmark bør gøres til medskyldige, skrev Kristoffer Hjort Storm, men fjernede kort efter tweetet igen.

At Kristoffer Hjort Storm selv fjernede opslaget så hurtigt, kan ifølge Dansk Folkepartis næstformand Søren Espersen være det, der redder Kristoffer Hjort Storms fremtid i partiet. Søren Espersen fik en beklagelse fra Kristoffer Hjort Storm, inden han blev bekendt med det omdiskuterede tweet.

- Når folk på den måde med det samme beklager, accepterer vi det. Det er menneskeligt at fejle, men det er umenneskeligt at fremture i sin vildfarelse, siger Søren Espersen.

Alligevel er næstformanden godt og grundigt træt af Kristoffer Hjort Storms uheldige udmelding.

- Det er noget møg, ellers havde jeg ikke stået her i studiet i dag og skulle forklare det. Man skal tænke sig virkelig godt om, når man skriver. Folk der prædiker fred og forsoning kan ikke have skyld. Det kan kun de folk, som begår gerningen, og som opfordrer til volden, siger Søren Espersen.

Du kan se mere til sagen i søndagens udsendelse klokken 20:30.