LIGE NU:

DGI Verdenshold: Nordjysk gymnast drømmer om at komme med

21-årige Kalle Holm Sørensen fra Hvalpsund kæmper om en af de eftertragtede pladser på DGI Verdensholdet.

Den 21-årige gymnast Kalle Holm Sørensen fra Hvalpsund har ambitioner med sin sport. Han drømmer om at komme med på DGI Verdensholdet.

Og her i weekenden er drømmen kommet et stort skridt nærmere, for Kalle Holm Sørensen er blandt de 60 gymnaster – 30 mænd og 30 kvinder - som har klaret den første udtagelsesrunde, som fandt sted i Vejle.

Her var 175 gymnaster fra hele landet samlet, hvor de gennemgik forskellige spring- og bevægelsesmoduler, som blev bedømt.

- Jeg er rigtig glad for at være kommet videre til den anden udtagelsesrunde, som finder sted i påsken, siger Kalle Holm Sørensen.

Har altid dyrket gymnastik

DGI Verdensholdet består af 28 af Danmarks dygtige gymnaster, så ved udtagelsen til påske skal der skæres yderligere i antallet, og Kalle Holm Sørensen ved også godt, at det bliver svært at klare skærene.

quote Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for DGI Verdensholdet er det ypperste, der findes indenfor opvisningsgymnastik.

Kalle Holm Sørensen, gymnast, Hvalpsund

- Jeg vil gøre, hvad jeg kan, for DGI Verdensholdet er det ypperste, der findes indenfor opvisningsgymnastik, siger Kalle Holm Sørensen, der har dyrket gymnastik, siden han var to år og var med på forældre-barn-holdet i Hvalpsund.

Siden hen har han dyrket gymnastik på forskellige hold i Nordjylland, og han har aldrig haft lyst til at dyrke andre sportsgrene.

- Når man dyrker gymnastik, kan man gøre det på tværs af forskellige niveauer, køn og alder, og så er der et stort fællesskab forbundet med gymnastikken, siger Kalle Holm Sørensen.

Han vil frem til påske arbejde på at forbedre sine spring og styrke kroppen generelt, men han mener selv, at han har optimale træningsbetingelser, da han går på gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Kalle Holm Sørensen har dyrket gymnastik, siden han var to år. Nu er han en af Danmarks bedste til opvisningsgymnastik.
Kalle Holm Sørensen har dyrket gymnastik, siden han var to år. Nu er han en af Danmarks bedste til opvisningsgymnastik.
Foto: DGI

Nordjylland flot repræsenteret

Nordjylland var flot repræsenteret med 18 deltagende gymnaster til den første udtagelse i Vejle, og videre er gået syv mænd og en kvinde, som skal kæmpe om de sidste pladser. Og selv om der er konkurrence mellem deltagerne, som alle håber om en plads på det eftertragtede DGI Verdenshold, så siger Kalle Holm Sørensen, at der er en god stemning blandt gymnasterne.

- Selvfølgelig er det en konkurrence, men vi forsøger alle at få de bedste på Verdensholdet, så når man står på gulvet, er det mere en kamp med sig selv.

Verdensturne på seks måneder

Hvis Kalle Holm Sørensen ender med at komme på DGI Verdensholdet, vil han glæde sig til at komme rundt i verden på en helt anden måde, end hvis han var almindelig turist.

- Vi kan jo byde på noget med vores show, og vi bliver indkvarteret privat hos en værtsfamilie, så det vil være en helt fantastisk oplevelse, siger Kalle Holm Sørensen.

Han fortæller, at der er en egenbetaling på 35.000 kroner for at være med, og at Verdensholdet tjener penge på at optræde, og derudover er der forskellige sponsorer, som er med til at få det hele til at løbe rundt.

Hvis han får en plads på holdet, starter der et intensiv forløb med træningslejre, træningsweekender, 12 Take-Off shows i Danmark, en verdensturné på seks måneder, hvor turen går til Afrika, Sydkorea, Australien, Costa Rica, Sydamerika, USA og Tyskland. Derefter kan holdet opleves på den store Danmarksturné med 22 shows, hvorefter adskillige shows og workshops i Europa venter. Holdet slutter af på Landsstævnet i Svendborg i sommeren 2021.