DIF og DGI støtter Jetsmark IF i kridtsag

Jetsmark Idrætsforening får nu støtter fra både Danmarks Idræts Forbund og DGI i den såkaldte kridtsag, som klubben har rejst mod Jammerbugt Kommune.

Jetsmark Idrætsforening og Jammerbugt Kommune er uenige om, hvem som skal betale for opkridtning af banerne i klubben. De to parter har gennem flere år forsøgt at finde en løsningen i sagen, men sagen er nu endt i Landsretten, og derfor går de to store organisationer nu på banen.

Jetsmark IF, DIF og DGI mener, at kommunerne er forpligtede til at iværksætte og opretholde fornøden opkridtning uden udgift for foreningerne. I den konkrete sag har Jammerbugt Kommune imidlertid ment, at selve opkridtningen skal forestås af Jetsmark IF selv.

- Vi mener, at sagen er principiel, og hvis kommunen får ret, så vil den få konsekvens for mange andre klubber, da kommunerne rundt om i landet, så vil spare på samme måde, som Jammerbugt Kommune har gjort, siger afdelingsleder i DGI Søren Riiskjær til TV2/NORD.

Danmarks Idrætsforbund og DGI ønsker at tilkendegive overfor Landsretten, at de mener, at Jetsmark Idrætsforening har retten på deres side i sagen.
DIF og DGI mener, at Jetsmark IF har en rigtig god sag, da Undervisningsministeriet tidligere har udtalt, at det er en kommunal opgave at sørge for, at banerne er kridtet op. DIF og DGI mener samtidig, at det er utrolig vigtigt at få bremset en begyndende tendens i kommunerne til at pålægge foreninger opgaver, der rettelig er kommunernes forpligtelser.

Sagen skal for Vestre Landsret, og DIF og DGI håber, at sagen kan afgøres inden udgangen af 2009.

Forsiden lige nu