LIGE NU:

Digital kø hos Borgerservice

De nordjyske kommuner bliver bestormet af borgere, som har svært ved at håndtere de nye, lovpligtige digitale postkasser. Borgerne får hjælp, men de lange køer kræver tålmodighed.

På Borgerservice i Aalborg er borgerne ikke i tvivl om, at der er kø. På et skilt i svingdøren står: "På grund af ekstraordinært mange henvendelser må der påregnes ekstra ventetid - beklager - Borgerservice".

Skiltet kunne være indgangsskriften på væggen til de fleste andre borgerservicekontorer i Nordjylland. De nye krav om digitalisering er en stor mundfuld for mange borgere, og ventetiderne på de lokale borgerservice-kontorer er blevet lange, viser en rundspørge, som TV2/Nord har foretaget til nogle af de større nordjyske kommuner.

De, der sidder ved skranken i borgerservice mærker tydeligt, at borgerne nu er tvunget til at få styr på skat, lægeskift, boligstøtte og alle andre offentlige gøremål via computeren

- Mange borgere har fået et mindre chok - et wakeup-call - da de fandt ud af, at nu skal de ordne alt over computeren, siger Susanne Christiansen, afdelingsleder i Hjørring Kommune.

Et af de problemer, der går igen og igen, er, at mange glemmer at få lavet en ordning, så der via SMS eller e-mail gives besked om, at nu er der brev i den digitale postkasse.