LIGE NU:

DigiTALT: Skal vi tæmme det vilde?

Der var godt gang i debatten, da de zoologiske haver var til debat i denne uges udgave af DigiTALT.

Er tiden ved at løbe fra zoologiske haver? Er de vigtige institutioner i bevarelse af dyreliv eller unødvendigt fangenskab for vilde dyre, der ikke hører til i Danmark? 

Det er det helt store debatemne hos denne uges panel i DigiTALT. Her handlede det nemlig blandt andet om en mere end 30 år gammel anekdote fra Aalborg Zoo, som har hittet stort på de sociale medier. Historien handler om den daværende direktør for haven, som for at imponere en date havde stukket sin hånd ind i tigerens bur. En handling, der kostede ham spidsen af den ene finger. 

Men det er faktisk slet ikke selve anekdoten, der har fået mest opmærksomhed. Det er først og fremmest forholdene for tigeren i den gamle video, som paneldeltagerne bed mærke i. Her går det vilde dyr nemlig rundt bag tremmer i et bur.

- Det var det første der faldt mig ind. Det var den tiger, som jeg bare så vade frem og tilbage i det bur, lyder det fra Liv Martine Hansen, som sammen med Mette Kirstine Goddiksen og Christian Roar Pedersen udgør denne uges panel.

- Det kan ikke noget for mig

Og selvom forholdene i de danske zoologiske haver i dag er noget helt andet, end det var, dengang den tidligere direktør forsøgte at imponere damerne med tricks ved tigerburet, så er Liv Martine Hansen heller ikke i dag fan af konceptet. 

- Jeg ved godt, at forholdene er bedre, end de var engang. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Men jeg har det stadigvæk sindssygt svært, når jeg ser en tiger eller en giraf gå rundt i Danmark. Det kan i hvert fald ikke noget for mig. Jeg får mere ondt i maven af det, end jeg synes, det er fascinerende, siger den dobbelte bagedystvinder. 

Christian Roar Pedersen er enig i, at forholdene i zoologisk have tidligere har været under al kritik. Men han mener også, at der er kommet meget godt ud af, at den nordjyske dyrepark blev etableret for 85 år siden. 

Ugens panel i Digitalt

- Men man skal bare huske på, at hvis man ikke havde lavet den her zoologiske have i Aalborg, så havde man ikke en have i dag, der er med helt fremme, og som er med i nogle internationale avlsprogrammer og med til at bevare nogle dyr, mener han. 

Kræftbehandling, hjertestartere og strikketøj

Zoologiske haver før og nu var kun et af de emner, som blev diskuteret i DigiTALT i denne uge. For skal staten betale for eksperimenterende kræftbehandlinger i udlandet? Hvordan ville panelet reagere, hvis de pludselig lå en mand med hjertestop foran dem? Og skal Liv Martine lære Mette Kirstine Goddiksen at strikke? 

Alt det kan du blive klogere på onsdag klokken 19.50 på TV2 Nord Salto eller lige nu herunder: 

 
limfjordsforbindelse3.jpg

Tilbageblik: Tudser har flere gange spændt ben for en Egholm-forbindelse

020920 Søren Wormslev er politisk analytiker på TV2 Nord

Analyse: Kan en grøn aftale rumme en tredje Limfjordsforbindelse?

def_thumb,50_percent

play Formand for Skolelederforening: Ingen nordjyske skoler er klar til at åbne på mandag

peter_overgaard.jpg

play Feriecenter aflyser udsolgt påske og giver 1500 familier penge retur

limfjordsforbindelse3.jpg

Tilbageblik: Tudser har flere gange spændt ben for en Egholm-forbindelse

020920 Søren Wormslev er politisk analytiker på TV2 Nord

Analyse: Kan en grøn aftale rumme en tredje Limfjordsforbindelse?

def_thumb,50_percent

play Formand for Skolelederforening: Ingen nordjyske skoler er klar til at åbne på mandag

Til forsiden

Til forsiden