Henning Risager, Børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune, er vred over, at afdelingsleder Inge Gorm Andersen hænges ud i pressen. Foto: Daniel Mikkelsen

Direktør bakker leder op

Henning Risager, Børne- og kulturdirektør i Brønderslev Kommune, er vred over, at afdelingsleder Inge Gorm Andersen hænges ud i pressen, fordi hun har stillet op i DR's Dokumentarudsendelse i går. I dag er der kommet utallige hademails ind til lederen - nogle endda med trusler på livet.

Det skriver Brønderslev Kommune i en pressemeddelelse.

- Når en meget dygtig leder på den her måde bliver hængt ud, fordi hun tør stå ved, at der er begået fejl i modsætning til ansvarshavende i andre kommuner, så får det i høj grad os til at overveje, om vores ansatte fremover skal beskyttes mod at optræde i medierne. Jeg er dybt rystet over, at folk sender mails, hvor de truer Inge på livet og giver udtryk for alle mulige grovheder, der skal ramme hendes børn. Når tabloidaviser laver netafstemninger om, hvorvidt en leder skal fyres, så ophører al anstændighed, siger Henning Risager.

Han understreger, hvor let det er at sidde på den anden side af skærmen og pege fingre af andres indsats.

- Som vi i et år har sagt, så har vi begået alvorlige fejl, dem er der nu rettet op på. Og skulle vi så i øvrigt ikke snart lade debatten handle om, hvordan vi undgår det her i fremtiden. Familien har været kendt i det sociale system i flere kommuner i mere end 15 år, og så er det dybt urimeligt, at vores nuværende såvel som tidligere afdelingsleder skal bære ansvaret, siger direktøren.