To direktører for Nordsøen fyret

Efter blot otte måneder i stolen som direktør for Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark bliver Jens Hjorth fyret. Opdateret klokken 18:14

Bestyrelsen bag Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark har tirsdag eftermiddag afholdt bestyrelsesmøde, hvor det bliver besluttet at fyre direktør Jens Hjorth, der ikke har siddet på direktørposten i mere end otte måneder.

Bestyrelsen begrunder fyringen med, at Jens Hjorth ikke er den rette til at løse de opgaver, som Nordsøen står overfor i den nærmeste fremtid.

- Det er selvfølgelig ærgeligt. Det går ikke altid, som man først troede, og det er da en svær situation, men det er bestyrelsens opgave og min opgave som formand at håndtere det på den bedst mulige måde for Nordsøen, siger bestyrelsesformand Viggo Bilde til TV2/Nord.

Jens Hjorth blev ansat som direktør for Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark den 1. april i år, hvor han dengang afløste Jens Otto Størup på posten. Der forinden har han blandt andet været koncernlogistisk direktør i JP Politikens Hus og vicedirektør for Falck.

Jens Hjorth vil i en periode fungere som konsulent for bestyrelsen, indtil de forhåndenværende opgaver er blevet overtaget af andre i konsernen.

- Det bliver på den korte bane. Vi skal aftale de endelige detaljer indenfor de nærmeste dage, siger Viggo Bilde.

Bestyrelsesformanden forudser, at det godt kan tage op til måneder, før der bliver ansat en ny direktør i Nordsøen Oceanarium og Nordsøen Forskerpark.

Samtidig med afskedigelsen af direktør Jens Hjorth siger Nordsøen også farvel til økonomidirektør Gitte Beltoft. Som med Jens Hjorths fyring, så sker afskedigelsen af Gitte Beltoft ligeledes i et samarbejde mellem økonomidirektøren og bestyrelsen.

- Ligesom med direktørstillingen, så føler vi også, at de faglige kompetencer ved økonomidirektøren skulle hæves på samme tid, siger Viggo Bilde.

I samarbejde med kommunen har man i stedet aftalt, at økonomidirektøren skal tiltræde en stilling som projektmedarbejder ved kommunen, som Nordsøen Forskerparken i forvejen har et samarbejde med.

Opdateret

Forsiden lige nu