Seneste nyt:

Discjockey vil have hjælpepakkerne tilbage

Dj Peter Christensen fra Aars har en december uden jobs overhovedet. Nu vil han have hjælpepakkerne tilbage.

Restauranter, musikere og andre i det nordjyske kulturliv er nu for alvor begyndt at kunne mærke konsekvenserne af, at en lang række julearrangementer er blevet aflyst som følge af smitteudviklingen og senest den nye omikron-variant. 

Derfor kræver de, at hjælpepakkerne bliver genindført for at holde skindet på næsen. DJ Peter Christensen er en af dem. Han har fundet julehitsene frem, men der er bare ikke rigtig nogen julearrangementer i år, hvor han komme ud at trykke den af.

- For første gang i mine mere end 40 år som dj, oplever jeg nu en december måned med absolut ingen jobs overhovedet, siger DJ Peter Christensen.

December er den bedste måned

Ifølge Peter Christensen er december den måned, hvor han har allerflest arrangementer. Men i år afholder folk sig fra at hyre ham eller også aflyser de, de aftaler som er indgået. Så nu skriger han på økonomisk hjælp. Hjælpepakkerne skal indføres igen, mener han.

- Nu havde jeg ellers lige kæmpet mig tilbage og set frem til en december måned med masser af jobs. Det havde vi alle sammen i branchen, siger Peter Christensen.

Skriftligt svar fra minister

TV 2 Nord har forsøgt at få kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen (S) til at svare på, om der kommer nye hjælpepakker til glæde for Peter Christensen og for eksempel restauranter, fordi julearrangementer bliver aflyst på stribe, efter der indført nye omikron-retningslinjer.

Vi må dog nøjes med denne skriftlige udtalelse fra kulturministeriet:

"Kulturlivet er åbent, men det er fortsat muligt at få kompensation, hvis man har en omsætningsnedgang på 45 procent i år 2021. Der holdes løbende øje med udviklingen på området."

Fik støtte i 2020

I december 2020 år fik Peter Christensen 23.000 kroner fra Corona-hjælpepakkerne, da han ikke kunne komme ud at spille. Men i år er der altså ikke en krone.

- Det er jo lidt underligt. For corona-situationen ligner meget den sidste år, hvor der blev lukket ned, siger Peter Christensen.

På vegne af restaurationsbranchen har også organisationen Horesta lørdag været ude at kræve corona-hjælpepakkerne genindført.


80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

def_thumb,50_percent

gallery Eventchef efter succesfuldt Tall Ships Races: Håber skibene kommer tilbage om 4-5 år

80_percent

play Rasmus kørte fra Smukfest for at se fyrværkeri i Aalborg: - Jeg vil hellere være her

20200703-151128-L-4650x3100ma

play Kølig og blæsende søndag i vente til nordjyderne

tall ships races

play Se det historiske fyrværkeri blive fyret af over Aalborg

Til forsiden

Til forsiden