Diskoteksejere frygter lukning af døgnpoliti

04:02

Diskoteksejerne i Frederikshavn er bekymrede for, at døgnbemandingen på den lokale station måske lukker. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Døgnbemandingen hos politiet i Frederikshavn skal lukke, hvis det står til politiledelsen. Diskoteksejere er bekymrede.

Diskoteksejerne i Frederikshavn er bekymrede over, at døgnbemandingen af politistationen i byen måske skal lukke. 

For med døgnbemandingens lukning forsvinder detentionen også, og diskoteksejerne frygter, at politiet dermed får flere taxa-kørsler fra Frederikshavn til Aalborg med fulde folk. På bekostning af at være lige i nærheden, når der er brug for ordensmagten. 

- Det kan blive et stort problem for både os og vores gæster, hvis vi skal vente en halv time eller mere på politiet, siger indehaver af diskotek Buddy Holly i Frederikshavn, Søren Brogaard.

Også ejeren af diskotek Unique i Frederikshavn Lars Ludvig Lassen, frygter, at en lukning af døgnbemandingen i Frederikshavn vil betyde ventetid på politiet og give dørmændene dårligere arbejdsbetingelser.

- Det er vigtigt for os og vores dørmænd, at de ved, når de har fat i en eller flere, som politiet skal tage sig af, at politiet er tæt på og på vej, siger Lars Ludvig Lassen.

Nordjyllands Politi forsøger i øjeblikket overbevise de lokale politikere om, at det er en god ide at lukke den nuværende døgnbemanding på stationen i Frederikshavn.

- Erfaringerne viser, at hverken borgerbetjeningen eller politiets ørige opgaveløsninger reelt forbedres ved, at der er politipersonale til stede på stationen i Frederikshavn døgnet rundt, og de personale ressourcer, der anvendes til denne funktion vil derfor kunne udnyttes til en markant forbedring på disse områder, skriver politidirektør Else Mette Cassøe i sit notat til byrådsmedlemmerne i Frederikshavn, der mandag igen blev præsenteret for politiledelsens oplæg til at omlægge politiets nordjyske ressourcer.

 

-       Vi deler borgernes bekymringer for, at vi får en dårligere politidækning, og derfor er det også vigtigt, at hvis der skal ændres i den aftale, der er, at det betyder en forbedring for vores område og mere politi på gaden, siger Venstres gruppeformand, byrådsmedlem, Anders Broholm, Frederikshavn Kommune.

Nordjyllands Politis ledelse skriver i notatet, at de cirka otte politiårsværk, som Lokalpolitiet Frederikshavn anvender på døgnbemandingen, således kan bruges væsentlig bedre og mere effektivt til aktivt politioperativt og tryghedsskabende arbejde, hvis de ikke længere er "bundet" til stationen i aften- og nattetimerne.

Det betyder ifølge Else-Mette Cassøe, at der kommer flere patruljevogne på gaden.

 

Byrådsmedlemmerne i Frederikshavn er i dag mandag blevet orienteret om politiledelsens vurdering.

Forsiden lige nu