03:04

Statsminister Lars Løkke Rasmussen åbnede i dag DM i Skills 2017 i Gigantium i Aalborg, hvor 300 deltagere fra erhversuddanelserne dyster i forskellige håndværksfag, efter åbningscermonien var Lars Løkke rundt og tale med nogen af deltagerne inden konkurrencen gik i gang, måske fik statsminsteren et par gode råd, men det er ikke så nødvendig for i følge Lars Løkke Rasmussen er han selv god til det med hammer, søm og skruetrækker

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (Venstre) åbnede DM i Skills

1 af 3

DM i Skills er åbnet

Så er DM i Skills i Aalborg officielt åbnet - det sørgede statsminister Lars Lykke Rasmussen for.

DM i Skills  - er den årlige konkurrenceevent for erhvervsuddannelser i Danmark og landets største, og så stort et tilløbsstykke, at statsminister Lars Løkke Rasmussen for få minutter siden officielt åbnede årets udgave i Gigantium i Aalborg.

DM i Skills er en konkurrence om at være fagligt bedst. Men det er også en mulighed for at klæde forældre på, så de bedre er i stand til at hjælpe deres børn med at vælge en erhvervsfaglig uddannelse. Lørdag formiddag er der såkaldt "forældre-virksomhedsformiddag" - og det giver rigtig god mening. 

 

Læs også Se video: DM i Skills klar til det store rykind

 

I hvert fald hvis man spørger Frederikshavn Kommunes, erhvervsplaymaker, Tommy Lund Christensen. 

- Det er jo vigtigt, at forældrene ved nok om de uddannelser, de skal tale med deres børn om. Derfor vil jeg gerne opfordre alle forældre i Frederikshavn kommune til at besøge DM i Skills. Så kan man selv se, at det er spændende uddannelser, der ofte ikke er helt som man forestiller sig. Det er vigtigt for kommunen, at de unge bliver interesserede i at tage en erhvervsuddannelse, og der kan forældrene hjælpe med til at forklare deres børn fremtidens store jobmuligheder inden for for eksempel produktion og industriområdet. Mange ved for eksempel ikke, hvad industriteknikere arbejder med, men de er både højt kvalificerede og et meget spændende valg af uddannelse, siger Tommy Lund Christensen.

Erhvervsplaymakeren er netop ansat for at skabe bro mellem folkeskolen og de unge og Frederikshavn kommunes virksomheder, der efterspørger den faglærte arbejdskraft.

Frederikshavn Kommune har et mål om, at 45 procent af en ungdomsårgang skal tage en erhvervsuddannelse. Målet er sat på baggrund af den store efterspørgsel på faglært arbejdskraft, og fordi afgangen fra arbejdsmarkedet viser, at der er stort underskud af for eksempel murere, elektrikere, smede og industriteknikere.

Faglært arbejdskraft er en mangelvare, og uddannede håndværkere er efterspurgte. Og prognoser for afgangen fra arbejdsmarkedet viser, at der kommer til at mangle 30.000 erhvervsuddannede inden for få år.