Henriette Bedsted med en tidligere sølvmedalje, nemlig ved de Nordiske Mesterskaber i 2011 Foto: arkivfoto

To DM medaljer på en uge

Den blot 20-årige Henriette Bedsted tog søndag eftermiddag sin anden DM medalje på blot en uge.

I sidste weekend kunne Henriette Bedsted, sammen med hesten Tanyard, hænge en bronzemedalje om halsen, da hendes hold fra Klithuse Military Klub blev de bedst placerede nordjyder ved de danske mesterskaber for hold i military i Skanderborg. Søndag kunne den unge rytter fra Brovst så hænge endnu en medalje om halsen. Denne gang af sølv.

Ved de individuelle danmarksmesterskaber i military for youngriders i København lykkedes det nemlig Henriette Bedsted og Tanyard at ride både ridebanespringningen og terrænbanen uden fejl. Dermed blev det karakteren i militaryens tredje disciplin dressur som blev afgørende for udfaldet. Og her kom den nordjyske ekvipage ind på andenpladsen.

Efter tre dages konkurrencer mod den samlede danske elite i Bernstorffparken i København tilfaldt sølvet således den unge nordjyske rytter, der betegnes som en af militarysportens absolut største talenter.

- Jeg er utroligt lykkelig for sølvmedaljen. Det har været den vildeste uge nogensinde og jeg er superstolt af Tanyard, som jeg bare har redet i tre måneder. Han er en virkeligt utroligt talentfuld hest og han kan komme rigtigt langt i den her sport, siger Henriette Bedsted kort efter terrænridningen er afsluttet og resultatet er blevet kendt.

Udover den flotte sølvmedalje ved de danske mesterskaber placerede den nordjyske ekvipage sig samtidig på en samlet ottendeplads i weekendens internationale klasse, hvor ryttere fra hele Europa deltog.

Blandt andet udplacerede Henriette Bedsted og Tanyard den tyske eliterytter Kai Rüder og den danske OL-militaryrytter Peter Flarup.

Military er ridesportens triathlon, hvor hest og rytter over tre dage konkurrerer i tre forskellige discipliner. Ekvipagerne skal først ride dressur, dernæst ridebanespringning og til sidst terrænridning. Det er det samlede resultat i alle tre discipliner, der afgør den endelige placering.