LIGE NU:

DMI: Højt vand og hård vind

Denne uge starter ligeså blæsende som den sidste. Der forventes forhøjet vandstand i Limfjorden og vindstød af stormstyrke i det meste af Nordjylland.

Det er forståeligt, hvis nordjyder er efterhånden trætte af den voldsomme vind, der har ligget over Nordjylland i over en uge. Og denne mandag morgen er ingen undtagelse.

DMI varsler nemlig om forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden fra mandag klokken 11.00 til tirsdag klokken 18.00. Der forventes en vandstand mellem 1,2 og 1,6 meter over normal vandstand. Det kan føre til lokale kystnære oversvømmelser, og DMI råder derfor alle til at være forsigtige, når man færdes i bil eller til fods i de berørte kystområder. 

Derudover varsler DMI samtidig stormende kuling med vindstyrke mellem 20-23 meter i sekundet i store dele af det nordvestlige Danmark. Dette indebærer Vendsyssel, Skive, Vesthimmerland, Jammerbugt, Thy, Mors og Vestjylland. Denne varsling er kun mandag mellem klokken 05.00 og 14.00. I samme periode forventes der vindstød af stormstyrke med vindstyrke mellem 25-28 meter i sekundet. Det kan medføre, at tagsten blæser ned, og træer kan vælte.

På grund af kraftig blæst frarådes det i øjeblikket vindfølsomme køretøjer at krydse Sallingsundbroen på rute 26.

Disse billeder er fra Ryå ved den hvide bro vest for Vildmosen og fra Stavadvej ved Sønder Saltum.