LIGE NU:

Dødsulykke ved Himmerlands Elforsyning (opd. Kl. 17.20)

Arbejdsulykke i Arden onsdag. Arbejdet ved en transformatorstation førte onsdag formiddag til en dødsulykke. Arbejdstilsynet strammer deres påbud overfor Himmerlands Elforsyning.

Arbejdsulykke
Den 33-årige medarbejder ved Himmerlands Elforsyning, der onsdag formiddag var udsat for en arbejdsulykke, døde nogle timer senere.

Transformatorstation Arden
Han var sammen med en kollega, i gang med at arbejde på en transformatorstation ved Højmarken 16 i Arden. Kollegaen hørte pludseligt et råb fra den 33-årige, som faldt om.

Lægeambulance
En lægeambulance ankom til stedet, og det lykkedes at holde manden i live. Han blev efterfølgende bragt på sygehuset, hvor han døde senere på dagen.

Arbejdstilsynet
Tilsynschef Gitte Møller Jensen fra Arbejdstilsynet oplyser til TV2/Nord, at de fik en melding fra Politiet kort før middag, og de ankom kort efter til ulykkesstedet.

Første påbud
Arbejdstilsynet nedlagde igår et "straks-påbud", hvilket betyder, at der indtil videre ikke må arbejdes på transformatorstationen.

Andet påbud
Idag torsdag oplyser Gitte Møller Jensen, at Arbejdstilsynet efter juridiske overvejer, har besluttet at stramme påbuddet en tand, og de har derfor nedlagt et direkte forbud, indtil arbejdet kan udføres forsvarligt.
Det betyder, at sagen efterfølgende vil blive behandlet juridisk, evt. med en politianmeldelse.

Uforsvarligt
- Vi vurderer at arbejdet har foregået uforsvarligt, siger hun.

Undersøgelse i gang
Himmerlands Elforsyning er allerede i gang med at udarbejde en rapport til Arbejdstilsynet angående dødsulykken.
- Vi skal have klarlagt alle omstændigheder omkring ulykken, siger adm. Direktør i Himmerlands Elforsyning, Jan Ravn til TV2/Nord.

Sikringsstyrelsen
Rapporten til Arbejdstilsynet vil også blive sendt til Sikringsstyrelsen. De skal orienteres i ulykker hvor el er involveret.

Jan Ravn forventer at rapporten er færdig om et par dage.