Dødsvold skal ændres til drabsdom

En dom for drab i stadiondrabssagen fra Aalborg. Det kræver anklageren, der mener, den 15-årige havde forsæt til at dræbe.

<b>Flere hælspark</b>
Den dengang 15-årige Rasmus Popenda ville "gøre sit værk færdig", da han med flere hælspark for et år siden gjorde det af med den totalt forsvarsløse 48-årige musiklærer fra Aalborg en tidlig lørdag morgen i fjor.
Det sagde vicestatsadvokat Kirsten Dyrman, da hun i Vestre Landsret onsdag krævede drengen dømt for drab.

<b>Fire år yderligere?</b>
I byretten fik han for et par måneder siden fire års fængsel for dødsvold for det såkaldte stadiondrab. Hvis han torsdag findes skyldig i drab, risikerer han kun op til otte års fængsel på grund af sin unge alder.

<b>Anfægtede byretten</b>
Kirsten Dyrman anfægtede flere af byrettens præmisser for kun at dømme for dødsvold. Den 48-årige blev slået og sparket ihjel af en alkohol- og amfetaminpåvirket Rasmus Popenda, og anklageren mener, at han havde forsæt til at dræbe. Og for det behøver man ikke bruge våben, mente hun.

- På et tidspunkt under overfaldet hører den tiltalte gurglelyde fra offeret. Det er kommet frem i retten, at det var "træls" at høre på. Hvorfor så sparke igen? Jo, det var selvfølgelig for at gøre det af med ham. Han ville gøre sit værk færdig, sagde Kirsten Dyrman.

<b>Anderledes voldssag</b>
Voldssagen adskiller sig fra andre ved, at den tiltalte i særlig grad har gjort sit værk færdig, mente anklageren, der understregede, at den tiltalte med brug af sund fornuft burde have indset, at den voldsomme mishandling af den 48-årige ville medføre døden. Derfor kan der dømmes for drab.

<b>Voldsomme skader</b>
Da politiet ankom til gerningsstedet, var skaderne i den dræbtes ansigt så voldsomme, at man antog, at han var skudt i hovedet på klos hold. Da offerets bror skulle identificere den 48-årige, kunne han kun kende hans bakkenbarter og de særlige indlæg, han havde i sine sko.

- Han kom ikke til besindelse og ringede 112. Nej, han tog sig tid til at slæbe offeret 23 meter og optage videoklip af offeret, ligesom han tilkaldte en kammerat fra Nørresundby, sagde anklageren.

<b>Hensigt ikke bevist</b>
Rasmus Popendas forsvarer Kristian Mølgaard sagde, at det ikke er bevist, at den tiltalte havde til hensigt at slå ihjel og krævede en stadfæstelse af byrettens dom.

<b>Rasmus Popenda</b>
Inden de tre dommere og ni nævninger trak sig tilbage, lød det fra Rasmus Popenda:

- Jeg er ked af det, der er sket. Det har aldrig været meningen, at det skulle ende sådan. Jeg vil undskylde over for dem, jeg har påført sorg.

<b>Kendelse torsdag</b>
Kendelsen om skyld i stadiondrabssagen afsiges torsdag. To dommere og seks nævninger skal stemme for, hvis han kan dømmes for drab.
/ Ritzau