Foto: TV2/Nord

Dom til politiker udsat

Den nordjyske byrådspolitiker Karl Emil Nielsen må vente lidt endnu på resultatet af retssagen mod sig.

Byrådsmedlemmet fra Brønderslev sad tiltalt for underslæb for 220.000, og både anklager og forsvarer nåede at procedere for hvad de mener, bør være udfaldet i sagen

De mange penge har Karl Emil Nielsen angiveligt stjålet fra sin nu afdøde mor, og selvom han i retten fortalte at 112.000, der var i moderens bankboks blev givet til Kræftens Bekæmpelse og Frimurerlogen i Danmark, undsagde vidnerne den forklaring.

Karl Emil Nielsen sagde i Retten, at pengene var doneret anonymt, 8000 kroner ad gangen i brune konvolutter sendt med posten. Retten kunne ikke få den historie bekræftet hos hverken den ene eller anden forening.

To af Karl Emil Nielsens brødre, der vidnede i sagen, fortalte da også Retten, at de hver var blevet tilbudt 20.000 kroner, da de var begyndt at spørge Karl Emil Nielsen om de forsvundne 112.000 kroner.

De samme to brødre og en centerleder fra moderens plejehjem fortalte også Retten, at moderen var meget senil og ikke kunne genkende personer omkring sig. Forklaringer der var med til at så tvivl ved Karl Emil Nielsens udlægning om at aftaler om at donere penge og give gaver var sand. Moderen skulle nemlig ikke have givet gaver siden 2007 og alligevel modtog Karl Emil Nielsens tre børn hver 5000 kroner af deres farmor.

Anklageren sagde i sin procedure, at hans opfattelse er, at Karl Emil Nielsen finder på nye forklaringer om hvor de mange penge er blevet af, som han får behov for det.

Forsvareren argumenterede for frifindelse, og da det er en sag mellem familie, ikke for at en eventuel fom bliver for underslæb. Ellers ønsker han en dom på højst fem måneder, da der så kan søges om afsoning i hjemmet med fodlænke. Ønsket om frifindelse begrundede forsvareren med at Karl Emil Nielsens forklaringer ikke kan modbevises, og hans handlinger har været i god tro på sin mors vegne.

Anklageren procederede for seks måneders ubetinget fængsel. Der falder efter planen dom 4. juni.