Foto: TV2/Nord

Dømt for at stikke ild til kønsdele

Byretten i Aalborg dømte mandag to mænd for at have stukket ild til en tredje mands mave og kønsdele.

Med dommerstemmerne to mod en blev to hjerneskadede mænd fra Nørresundby mandag kendt skyldige i at have sat ild til en tredje mand.

Episoden fandt sted tilbage i marts 2010, hvor et drikkelag mellem tre mænd på et bosted for senhjerneskadede gik helt galt. En 38-årig og en 27-årig mand hældte brændbart væske ud over offerets mave, højre hånd og hans kønsdele, for derefter at sætte ild til det.

Offeret fik tredjegrads forbrændinger på kønsdele, mave og højre hånd. Efterfølgende måtte han have flere hudtransplantationer på Rigshospitalet, hvor han var indlagt i en måned. Flere led på hans højre ringfinger og lillefinger måtte amputeres.

Episoden skete efter at offeret var faldet bevidstløs om af druk. Han husker intet af hændelsen og kan derfor heller ikke udpege nogen gerningsmand.

Begge tiltalte nægtede sig skyldige i retten, men Byretten i Aalborg fandt dem altså skyldige.

Hvad straffen bliver, er dog endnu uvist. Strafudmålingen kan først foretages, når den ene af de to mænd er blevet mentalundersøgt, og der er op til et halvt års ventetid på mentalundersøgelsen. Hvis parterne ønsker at anke dommen, kan det først ske efter strafudmålingen.
  
Faren til den ene af de to dømte kritiserer nu bostedet i hårde vendinger, fordi de ifølge ham ikke tager hånd om de massive alkohol- og narko problemer, der er på bostedet.

Se meget mere om sagen i TV2/NORD 19.30.