LIGE NU:

Doner din skoletaske til fordel for udsatte familier

Red Barnet og butikskæden Arnold Busck er igen i år gået sammen om en indsamling af brugte skoletasker til fordel for udsatte familier.

Sommerferien er ved at være slut, og det betyder skolestart for mange børnefamilier. Men for nogle familier kan skolestart med køb af nyt penalhus og ny skoletaske være en stor post på et ellers trængt budget.

Derfor har Red Barnet og Arnold Busck startet et samarbejde, hvor brugte skoletasker kan indleveres i en Arnold Busck-butik op til skolestart og derefter blive solgt videre billigt i en Red Barnet-genbrugsbutik.

Tiltaget begyndte for to år siden, og det har indtil videre været en stor succes. Derfor gentages det også i år:

- Der er allerede en del, der har været forbi med deres tasker. Det er typisk børnefamilier, hvor børnene er blevet for store til deres skoletaske, og derfor indleverer de den til os, siger Marianne Gade Blendstrup, der er butikschef i Arnold Busck i Aalborg Storcenter.

Sidste år samlede butikken 156 tasker ind. På landsplan blev der samlet 1698 tasker ind, som kunne sælges videre til trængte familier.

Hjælp fra skole

I Hjørring får Arnold Busck-butikken hjælp fra en af de lokale skoler til at samle skoletasker ind. På Lundergårdskolen er der en konkurrence, hvor den klasse, der indleverer flest skoletasker, kan vinde et gavekort til Arnold Busck.

Det fik mange til at donere deres skoletasker sidste år, og ifølge butikschef Anders Kristensen kan børnene, der giver en skoletaske, lære meget af oplevelsen:

- Det er meget værdifuldt både for dem, der køber taskerne efterfølgende og dem, der donerer taskerne. De tegner en tegning, som de lægger ved, og samtidig får de også en snak om værdien i at hjælpe til, siger han.

Det oplever Marianne Gade Blendstrup også i Aalborg Storcenter:

- Jeg synes, det er et rigtig fint initiativ. Børnene får en snak med forældrene om, at der er nogen, der ikke har så meget som andre. Der er også flere ældre mennesker, der kommer ind med deres retro skoletasker, fordi de synes, det er så godt et initiativ. Så det er mange forskellige, der støtter op, siger hun.

De penge, der bliver indsamlet af Red Barnet fra salget af skoletaskerne, skal gå til en øget indsats mod digitale krænkelser og mobning på internettet.

Hvis du har en brugt skoletaske liggende derhjemme, så kan den indleveres i Arnold Buscks butikker landet over indtil den 9. september.

Fakta om indsamlingen