LIGE NU:

Doping et stort problem i Nordjylland

Anti Doping Danmark afslørede torsdag at der var blevet fundet doping i tre nordjyske motionscentre. Nu advarer politiet mod de ulovlige stoffer, som er et stigende problem i regionen

Idealet om at få en veltrænet krop får nordjyderne til at spise andet end ris og rejser; dopingen tager over.

- Det er et stort problem. Doping er ikke kun for seriøse sportsfolk, men også for den almindelige unge mand, der går i byen og vil være en del af flowet, siger Kasper fra Uropatruljen i Aalborg.

Når netop Uropatruljen tager på ransagning efter for eksempel våben, så er det mere regelen end undtagelsen, at de også får doping i nettet.

- I gamle dage var det sejt at køre spirituskørsel. Sådan er det også i dag med at tage dopingmidler, men jeg tror ikke at de unge ved, hvor farligt det er, lyder det fra Uropatruljen hos Nordjyllands Politi i Aalborg.

Det var i Farsø Motionscenter, Frederikshavn Helsecenter og i Hjørring Helsestudie, at personer blev testet positiv i brugen af doping. Det fund er ifølge politiet tyndt og kunne have været endnu større.

- Hvis dopingkontrollørerne gik mere til den, ville de også være i stand til at fange flere, der indtager ulovlige stoffer, lyder det fra Uropatruljen.