Seneste nyt

fra Nordjylland

Drabssigtet var "målløs", da han blev afhørt om gammelt drab

 Drabssigtet var "målløs", da han blev afhørt om gammelt drab

De ansatte på et slagteri i Nordjylland anede ikke, at de var vidner til danmarkshistorie, da politiet tirsdag formiddag klokken 10.15 anholdt en af deres kolleger på arbejdspladsen.

Politiet havde med gamle dna-spor og nye efterforskningsmetoder fundet frem til en mand, efterforskerne mente kunne være gerningsmanden bag et 34 år gammelt, uopklaret drab, hvor en ung kvinde blev stukket, kvalt og dræbt i sin lejlighed i København.

Inde på slagteriet blev den 53-årige slagteriarbejder præsenteret for en sigtelse, der lød på, at han skulle have dræbt 23-årige Hanne With i København i de tidlige morgentimer nytårsnat i 1990, og han blev vejledt om, at han havde ret til en forsvarer, ret til ikke at udtale sig – og at det ville blive lydoptaget, hvis han alligevel valgte at sige noget.

Han afviste at have brug for en forsvarer. Og han ville gerne svare på spørgsmål.

Nægter sig skyldig

Den 53-årige forklarede, at han var uskyldig, og at han var meget overrasket over anholdelsen. Han kunne ikke forstå, at politiet kom og sagde sådan noget.

- Det lød helt i hampen. Det kunne han ikke forholde sig til. Det kom som et chok, sagde den sigtede ifølge specialanklager Søren Harbo, der læste op fra forklaringen under et grundlovsforhør i dommervagten i København dagen efter anholdelsen.

En sigtet skal umiddelbart efter anholdelsen oplyses om, at han ikke behøver at udtale sig – men gør han det alligevel, kan det sagte som udgangspunkt anvendes i retten.

Læs mere her.