Drenge på 15 og 17 år anholdt for røverier på åben gade

To drenge på 15 og 17 år blev mandag anholdt af politiet. De er mistænkt for at stå bag flere gaderøverier, samt forsøg på at kapre en kvindes bil.

Nordjyllands Politi modtog mandag klokken 19.44 en anmeldelse om et gaderøveri. Anmeldelsen gik på, at to mænd med kniv havde truet en yngre person til at udlevere en niketaske med flere værdier i. Røveriet har angiveligt fundet sted i Karolinelund.

Det drejer sig om to drenge på henholdsvis 15 og 17 år, der har begået røverierne. Begge drengene er danske statsborgere og kommer fra Aalborg.

Og de to drenge var slet ikke færdige efter det første røveri. Klokken 20 kom nemlig endnu en anmeldelse om gaderøveri. Denne gang på Grønnegade i Vejgaard.

- De er fortsat til Vejgaard. Her har de truet to unge mennesker med kniv, så de har fået udleveret to Iphones og en pung med kontanter, siger Bruno Brix, vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Klokken 22.17 får politiet endnu en anmeldelse om røveri med kniv. Denne gang har de to drenge forsøgt at tvinge en kvinde ud af sin bil. Med kniv har de forsøgt at stjæle bilen, men kvinden undslap ved at gasse op og køre væk. Denne episode skete på parkeringspladsen ved City Syd, oplyser Nordjyllands Politi.

Ifølge politiets oplysninger var alle de forurettede på nær kvinden i bilen mindreårige. Politiet oplyser endvidere, at nogle af ofrene kendte gerningsmændene i forvejen.

Nordjyllands Politi har anholdt to drenge på 15 og 17 år, som de mener, står bag de tre episoder. Politiet har nu afhørt de mistænkte, og de bliver fremstillet i grundlovsforhør senere i dag.