LIGE NU:

Drivis smadrer fartøjer i Limfjorden

I løbet af onsdag-torsdag, har drivis i Limfjorden været årsag til, at to fartøjer er slået læk.

Et muslingefartøj sank natten til torsdag og et andet er belvet sat på grund. I begge tilfælde er fartøjerne blevet mødt af drivis i forbindelse med fiskeri. Isen slår simpelthen hul i skibene, så der trænger vand ind, det skriver DKfisk.

Muslingefartøjet der sank sent onsdag aften, var det knapt otte meter lange træfartøj L 403 Nissum fra Thyborøn. Det sank i Nissum Bredning. De to mand ombord måtte gå i redningsflåden og blev bjærget derfra, men slap uskadte fra ulykken.

Torsdag morgen var det så skibet L 929 Michtokon fra Glyngøre, der på tilsvarende måde blev ramt af drivis ved Oddesund. Træfartøjet på 14,4 meter begyndte at tage vand ind og blev sat på grund, mens redningsmandskab fra Thyborøn blev tilkaldt og forsøgte at lænse muslingefartøjet.

Søværnets Operative Kommando udsender daglige israpporter, blandt andet for Limfjorden. Meldingen fra 19. januar nævner, at der er isfri områder i den centrale del af Limfjorden og tæt drivis og fast is op til 30 cm tykkelse i andre dele af fjorden. Det nævnes, at sejlads uden isbryder er vanskelig for svagt byggede skibe med ringe maskinkraft.