Drømmer om et liv på scenen

Det er tid for musicals rundt omkring på de nordjyske gymnasier, og for flere af de medvirkende lever drømmen om en fremtid på scenen.

På Fjerritslev Gymnasium gør eleverne klar til onsdagens premiere på dette års musical, Atlantis. Det bliver kulminationen på flere måneders intensiv forberedelse, hvor der er blevet øvet sange og scener flere gange om ugen.

- De har lagt ALLE kræfter i. Smidt alt, hvad de havde at byde på ind. Selv om de har stået her klokken 15.10 når skolen har sluttet, så har de stadig været engagerede og haft energi, siger Julie Nørgaard Christensen, der er lærer og musikalsk instruktør på Fjerritslev Gymnasium.

For to af skuespillerne er drømmen at blive noget ved scenen, når studenterhuen først er på plads.

- Jeg drømmer om at komme ind på skuespillerskolen, men nu må vi se, hvad det bærer frem til, siger Simon Maymann, der spiller Silvan i Atlantis.

For Christian Høgh Sørensen er det et lidt andet fokus indenfor scenekunsten.

- Jeg spiller utroligt meget musik ved siden af, og det er måske den vej, jeg gerne vil gå med at stå på scenen, siger han.

Fjerritslev Gymnasium er langt fra det eneste, der byder på musicals i denne uge. På Katedralskolen i Aalborg kan man se teaterkoncerten "Kærlighed" med en lang række nye og gamle danske kærlighedssange. Aalborghus Gymnasium byder på "Showtime", og i Thisted går eleverne på scenen med "We Will Rock You."


Seneste nyt

fra Nordjylland