LIGE NU:

Dronninglund Sparekasse har styr på pengene

Dronninglund Sparekasse forudså allerede for en måned siden, at der kunne komme pres på deres garantbeviser. Sparekassen er klar til at indløse garantibeviser for 75 millioner, hvilket svarer til en fjerdedel.

Intet pres på Dronninglund Sparekasse
Allerede for en måned siden, tog Dronninglund Sparekasse skridt til at imødegå et pres på sparekassens garantibeviser.
I stedet for at afvente et eventuelt pres, skrev sparekassen for en måned siden, ud til samtlige garanter, for at finde ud af hvor mange der ønskede at indløse sine garantibeviser.

- Vi tog bestik af disse uroligheder allerede for en måned siden. Det er en fair og ordentlig ordning, det giver alle en mulighed for at indløse sine garantibeviser, og ikke bare de der kommer først, siger Villy Sørensen, direktør i Dronninglund Sparekasse til TV2/Nord.

Maksimalt 75 millioner
Indtil videre har sparekassen besluttet, at maksimalt en fjerdedel af bankens garantibeviser, er disponibel. Det svarer til 75 millioner kroner.
Dronninglund Sparekasse skal have svar fra sine garanter senest d. 31.12.08.

Dronninglund Sparekasse solvent
Derefter vil sparekassen vurdere, om der er grund til at justere i forbindelse med garantibeviserne.

- Dronninglund Sparekasse er tilstrækkelig solvent, og vi vil stadig være yderst solvente, såfremt der indløses garantibeviser for 75 millioner kroner, siger direktøren.
Solvensen ligger på omkring 20% og vil maksimalt blive trukket ned til 16%. Det svarer til det dobbelte af lovens krav på 8%.

Alene med løsning
Dronninglund Sparekasse er indtil videre det eneste pengeinstitut i Nordjylland, der har valgt en anden løsning end brancheforeningen Lokale Pengeinstitutter, har foreslået.
De andre har midlertidigt helt lukket for indløsning af garantibeviser.